Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Kedves Látogatónk!

Köszöntjük Önt az Audiovizuális tagozat szakértői nevében.  Szakmai tagozatunkba sokféle, esetenként különböző, vagy éppen egészen eltérő kompetenciával rendelkező szakértőt soroltak be, hivatalosan három szakterületre osztva. 

Ezek az audiovizuális gazdasági kérdések, az audiovizuális tartalmak, ill. a hangtechnika

Főleg az első kettő tekintetben adódnak problémák a kirendelések és a megbízások során: gyakran a közgazdaság, vám- és egyes pénzügyi szakmai tagozat tagjai között keresnek a mi kompetenciakörünkbe tartozó szakértőket, ám nincs csereszabatosság a két kompetenciahalmaz között. A félreértés alapja az, hogy mindkét terület gazdasági ismereteket feltételez, ám valójában nem is nehéz különbséget tenni: kollégáink inkább közgazdasági (könyvvitel, adó, illeték) aspektusokkal, mi, az un.„audiovizuális” szakértők inkább az üzleti tevékenységek (marketing, reklám, kommunikáció, Public Relations, stratégia, menedzsment) gazdasági és tartalmi kérdéseivel foglalkozunk. 

Szakértőink egy másik szakterülete a filmmel kapcsolatos: gyártási vagy forgalmazási költségek auditja, a realizáció folyamán felmerült konfliktusok analizálása, a mozgóképeken belüli manipuláció hatásának elemzése, vágási, szerkesztési munkálatok vizsgálata.  

A hangtechnikai szakértők elsősorban hangfelvételek elemzésével foglalkoznak, ezen belül leggyakoribb a felvétel manipuláltságának elemzése, a hanganyag minőségjavítása és beszédérthetőség javítása, valamint a felvételen beszélő személyek beazonosítása, vagy a hanganyagon elhangzó beszéd írott formában történő rögzítése. Egyre fontosabbá vált a hangfelvételek bizonyítékként történő felhasználása: a magánúton történő rögzítés mellett gyakoriak a szolgáltatók-, pénzintézetek-, hatóságok által telefonos ügyfélszolgálaton rögzített beszélgetések. A bizonyításhoz a minőségét sokszor kell feljavítani, ez is szakértőink kompetenciája.

dr. Bíró Péter
a tagozat elnöke