Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Június 22-én rendezték meg az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémia szervezésében a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Dísztermében a „Jog, erkölcs, etika” konferenciát, hogy a kötelező képzéseken túlmutatóan is elősegítsék az igazságszolgáltatáshoz kapcsolódó hivatásrendek minél magasabb színvonalú szakmai tevékenységét.

A délelőtti panel moderátora Szabó Imre, az Igazságügyi Minisztérium (IM) Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiájának irányításáért felelős miniszteri biztos volt. A konferenciát Szecskó József, az IM igazságügyi szolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. Délelőtt Gyenge Zoltán egyetemi tanár „A jogállamiság erkölcsi alapjai – legalitás versus moralitás”, Tóth Judit tanszékvezető egyetemi docens „Szakmai etika a jogalkalmazóknál”, Miskolczi-Bodnár Péter tanszékvezető egyetemi tanár „Jog és erkölcs változó kapcsolata”, míg Birher Nándor főiskolai tanár „Az igazságosság a lélek egészsége, az igazságtalanság a betegsége" (Platón, Az állam, 444d) címmel tartott előadást.

A délutáni panel első előadója Németh Gabriella, az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda vezérigazgatója volt, aki „Etikai kérdések az igazságügyben” címmel tartott előadást. Bajzáth Orsolya, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, a Felszámolók Névjegyzékét Vezető Hatóság vezetője „A fizetésképtelenségi eljárásokat érintő jogalkotás aktuális kérdései (Cstv., EÉR), a 2017. évi hatósági ellenőrzés tapasztalatai” címmel,  a nap utolsó előadója Juhász László ny. ítélőtáblai tanácselnök pedig „A hitelbiztosítékokra vonatkozó szabályok változása a Cstv-ben” címmel  tartott előadást.